Menu

In het centrum van ‘s-Hertogenbosch lag een binnenterrein met vervallen bedrijfspandjes van meerdere eigenaren. Door samenvoeging van de terreinen werd het mogelijk een plan te ontwikkelen voor 6 grondgebonden woningen en een poortwoning.

STEDELIJK HOF

Voor het ontwerp is uitgegaan van een structuur vergelijkbaar met een hof en een gelede bouwmassa die past bij bebouwing die je mag verwachten aan de achterzijde van de bestaande woningen. De woningen zijn relatief breed en ondiep waardoor het hof ruim is gebleven. Door de geledingen in de bouwmassa kan de zon op diverse momenten van de dag doordringen tot in het hof. Een pré is dat elke woning een eigen garage heeft en dat er voor bezoekers ook parkeergelegenheid is.Vanwege de garages zijn keuken en woonkamer verdeeld over twee bouwlagen.

EERSTE ERVARING MET ZELF ONTWIKKELEN

Bij dit project hebben we de kans aangegrepen om als architect het initiatief te nemen voor projectontwikkeling. Met de opgedane ervaring zijn we inmiddels succesvol geweest bij andere projecten. Ook brengt dat met zich mee dat we voor ontwikkelaars een interessante meedenkende gesprekspartner zijn geworden.