Menu
Op deze pagina

Een school of huis laten ontwerpen

Het fundament van elk project bestaat uit wederzijds vertrouwen. We bouwen aan uw ontwerp, maar ook aan onze relatie. Zodat we u snappen; uw drijfveren, dromen en ambities. Ook tijdens het traject houden we nauw contact en voorzien u snel en adequaat van alle benodigde informatie. Transparant en duidelijk.

De architect als spil in het bouwproces

Kuin & Kuin werkt integraal en omarmt de laatste technologie. Het bouwproces blijft haarscherp in beeld. Bijsturen kan in elke fase. Dat geeft rust: u bouwt volgens planning, binnen het afgesproken budget en uw gebouw of huis voldoet aan de wettelijke eisen.

Zet de eerste stap...

...en maak gebruik van ons gratis inloopspreekuur.

Over Kuin & Kuin

Vanuit hartje ’s-Hertogenbosch ontwerpt en ontwikkelt Kuin & Kuin al sinds 1989 de meest uiteenlopende bouwwerken. In hun monumentale kantoor ademen de muren letterlijk duurzaamheid uit. De rijke geschiedenis spreekt tot de verbeelding.

En dat is exact wat deze architecten bij elk ontwerp naar boven halen: gebouwen en omgevingen realiseren die inspireren, positieve energie geven. Of het nu klassiek of juist modern is. Omdat zij weten hoeveel de juiste omgeving bijdraagt aan leef-, woon en werkgeluk.

In contrast met de historische elementen van het pand, staat de moderne geavanceerde werkwijze van de architecten. Pioniers waren ze, toen zij als een van de eersten ArchiCad op hun bureau introduceerden. 3D-presentaties die opdrachtgevers een virtuele rondreis laten maken in hun toekomstige pand of woning. Kuin & Kuin werkt met BIM; verregaande automatisering, om optimaal samen te werken met bouwpartners en zo onaangename verrassingen tijdens het bouwproces te voorkomen.

Noem ze gerust koplopers. Visionaire conceptdenkers. Dat gaat over energie- en milieubewust bouwen, maar ook over het perfect kunnen vertalen van een filosofie in een bouwkundig ontwerp. Dat doen ze in de particuliere en seriematige woningbouw, maar ook in de utiliteitsbouw, met schoolgebouwen als specialiteit.

Met plezier creëren en presteren. Samen met u als opdrachtgever, dat is wat Kuin & Kuin drijft. Elke dag weer.

Kuin & Kuin

Huidige partners

Ron Kuin
Ron Kuin Eigenaar en Architect
073 - 612 31 43 ron@kuinkuin.nl

Na enkele jaren op de kunstacademie was het me al snel duidelijk: mijn passie ligt bij de ‘Moeder der Kunsten’: de architectuur. Na alle ervaringen van de kunstacademie in me opgenomen te hebben, vulde ik mijn kennis aan met de technische kant van de bouw. Ik studeerde af richting architectuur aan de TU in Eindhoven. Ook mijn achtergrond werkt in mijn voordeel. Als telg uit een bouwkundige familie kijk ik uiterst kritisch, ben ik praktisch ingesteld en houd ik ervan inzichtelijk te schetsen, een prachtig en ambachtelijk onderdeel van het architectenvak. Als architect moet je je visie constant scherpslijpen, ik discussieer dan ook graag over architectuur. Bijvoorbeeld met genootschap Sint Janskring en de lokale afdeling van The Lighthouse Club. Daarbij huist een gezonde geest in een gezond lichaam: de gedrevenheid voor architectuur wissel ik af met fitness, inline skaten rondom Den Bosch en fietsen. Bovendien verzet ik mijn zinnen graag met eigentijdse literatuur, theater, film en reizen.

Remco van der Pluijm
Remco van der Pluijm Eigenaar en Architect
073 - 612 31 43 remco@kuinkuin.nl

Na mijn middelbareschooltijd droomde ik stiekem van een carrière als professioneel windsurfer. Toch wat onzeker over een goede afloop, koos ik uiteindelijk voor de lerarenopleiding aan de Haagse Hogeschool, en kwam in het onderwijs terecht als docent lichamelijke opvoeding. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en na zes jaar besloot ik bouwkunde te gaan studeren. Een vak dat mij erg boeide. In 1998 zei ik het onderwijs vaarwel en ben als architect aan de slag gegaan, en sinds 2000 partner bij Kuin en Kuin. Het zal niemand verbazen, dat ik enorm veel ervaring en kijk heb op het gebied van scholenbouw. Maar ook ontwierp ik in de afgelopen jaren diverse particuliere woningen met een voor mij kenmerkende gestructureerde, heldere werkwijze en dito stijl. Naast het architectenwerk maak ik ook deel uit van het bestuur van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus). De sport draag ik nog altijd een warm hart toe. Om te ontspannen loop ik fanatiek hard, en vind je mij aan de kust om me over te geven aan mijn favoriete sport: kitesurfen.