Menu

Dialoog cruciaal

Goede communicatie wordt steeds belangrijker in het bouwproces. Zeker bij complexe projecten waarbij veel partijen betrokken zijn. Door inzet van inzichtelijke schetsen en 3D beelden wordt iedereen, leken en professionals, in een ontspannen dialoog stap voor stap deelgenoot gemaakt van het ontwerpproces. Daarbij staat het creëeren van een goed functionerend gebouw en aantrekkelijke ruimten voor de eindgebruiker voorop. Maar u mag ook van ons verwachten dat wij een tot de verbeelding sprekend totaalontwerp maken.

SPIN IN HET WEB

De architect is in het ontwerpproces naast bouwkundig vormgever meer en meer degene die het overzicht heeft, de spin in het web. Wij kozen mede daarom al vroeg voor ArchiCad, een geavanceerd bouwkundig 3D-programma, waarmee het ontwerp in feite al vooraf virtueel gebouwd wordt. Dat biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium bouwproblemen te voorkomen, gebouwdelen optimaal op elkaar af te stemmen, hoeveelheden te bepalen voor begrotingen, etcetera. We staan daarmee klaar voor de toekomst, waarin via het Building Information Model (BIM) steeds vaker gecommuniceerd gaat worden tussen alle partijen in de bouw.

BESTENDIGE ARCHITECTUUR

Wij zijn ambitieus en willen ook op het vlak van Duurzaam Bouwen tot de koplopers behoren.
Duurzaam Bouwen is voor Kuin & Kuin Architecten niet slechts energie- en milieuvriendelijk bouwen, maar veeleer het creëeren van bestendige gebouwen. Naast de duurzaamheid van de afzonderlijke materialen is er ook een hoofdrol weggelegd voor het gebouw als geheel. Wij streven naar tijdloos ontworpen gebouwen met een hoogwaardige architectonische uitstraling. Gebouwen ook met karakter en een eigen identiteit, passend in hun context. Duurzame architectuur in alle opzichten.

Een gezonde werk- en woonomgeving is een steeds belangrijker aandachtspunt in onze visie op een integraal en toekomstbestendig ontwerp passend in het circulair bouwen.

CONSISTENTE WERKWIJZE

Voor elk project in de utiliteitsbouw is één van de architecten de eindverantwoordelijke en is tenminste een van de andere architecten de sparringpartner en als zodanig inhoudelijk goed op de hoogte. Alle architecten werken hun ontwerp ook zelf technisch uit en blijven tot de oplevering betrokken bij de uitvoering. Binnen ons team hebben de architecten ook op basis van hun voorkeuren en affiniteit specifieke expertisen ontwikkeld.

WERKGEBIED

Ons werkgebied ligt voornamelijk in het zuiden van het land. Voor particulieren ligt dat in de praktijk in de wijde regio van 's-Hertogenbosch, van Oss / Uden tot Waalwijk en van Veghel / Boxtel tot Zaltbommel.

Wij zijn Kuin&Kuin

Ron Kuin
Ron Kuin Eigenaar en Architect
073 - 612 31 43 ron@kuinkuin.nl

Enkele jaren op de kunstacademie maakten Ron duidelijk dat zijn passie uitging naar de Moeder der Kunsten: architectuur. De op de kunstacademie opgedane kennis en ervaring, en natuurlijk ook zijn bouwkundige familieachtergrond en de architectuuropleiding aan de TU in Eindhoven, komen hem nog dagelijks goed van pas. Een kritische kijk, praktische inslag en het inzichtelijk schetsen zijn nog steeds belangrijk in het architectenvak. De visie wordt regelmatig aangescherpt met discussies in architectuurgenootschap Sint Janskring en in de lokale afdeling van The Lighthouse Club. Een gezonde geest huist in een gezond lichaam: zijn gedrevenheid voor architectuur wisselt Ron geregeld af met fitness, inline skaten rondom Den Bosch en fietsen. De zinnen worden ook regelmatig verzet met eigentijdse literatuur, theater, film en reizen. Ron is nog steeds gek op zijn Lyanne, en samen zijn zij de trotse ouders van Tessa en Milou.

Lex Kuin
Lex Kuin Eigenaar en Architect
073 - 612 31 43 lex@kuinkuin.nl

Als jongen werkte ik elk weekend samen met mijn vader in diens aannemersbedrijf.  Hij leerde mij de fijne kneepjes van goed vakmanschap en attendeerde me op het noodzakelijk oog voor geheel en detail. In de loop der jaren heb ik veel praktische ervaring opgedaan met uiteenlopende klussen. Geleidelijk is daardoor mijn aandacht voor eenvoud in architectonische zin en de bouwkundige uitvoerbaarheid anderzijds nog meer gegroeid en in harmonie met elkaar gebracht. Mijn expertise ligt nu vooral op het gebied van Energiezuinig en Duurzaam Bouwen. Dat doe ik met een holistische visie die de gezondheid en het welzijn van de gebruikers centraal stelt. Voldoende daglicht, een comfortabel binnenklimaat, goede ventilatie, duurzame materialen, juiste vocht-huishouding en een prima akoestiek zijn hiervoor onontbeerlijk. Daarnaast vind ik dat een architect als dienstverlener ook de zorg heeft om het budget optimaal aan te wenden. Budgetbewaking is dan ook een van mijn speerpunten in het ontwerpproces. Inmiddels heb ik een jarenlange ervaring op het vlak van bouwkosten.

Remco van der Pluijm
Remco van der Pluijm Eigenaar en Architect
073 - 612 31 43 remco@kuinkuin.nl

Als middelbare scholier kon ik niet kiezen tussen een opleiding tot architect of een opleiding tot onderwijzer. Uiteindelijk heb ik beide opleidingen succesvol afgerond en heb ik definitief gekozen voor het vak van architect, wat ik met veel plezier uitoefen. Mijn achtergrond in ogenschouw nemend zal het niemand verbazen dat ik binnen het bureau degene ben met de meeste ervaring op het gebied van scholenbouw. In de afgelopen jaren heb ik diverse particuliere woningen ontworpen met een voor mij kenmerkende gestructureerde, heldere werkwijze en dito stijl. Naast het architectenwerk maak ik sinds kort ook deel uit van het bestuur van de BNA en ben ik in mijn vrije tijd vaak op het strand te vinden om mijn favoriete sport kitesurfen te beoefenen.